PERSBERICHT
Borculo, vrijdag 19 oktober 2012

NAWI is het opleidingsbedrijf bij uitstek
Nog enkele stageplekken beschikbaar

Voor veel stagiaires en BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) studenten is het op dit moment niet eenvoudig om een geschikte stage- en opleidingsplaats te vinden in het bedrijfsleven. NAWI is hierin een uitzondering, ook dit schooljaar heeft NAWI weer op meerdere afdelingen leerlingen geplaatst.

Vrijheid en uitdaging
NAWI vindt het belangrijk om volop stage- en opleidingsmogelijkheden te bieden. “Het bedrijfsleven is mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleidingen” aldus Stephan Toxopeüs, algemeen directeur van NAWI. Veel medewerkers binnen ons bedrijf zijn als student of zaterdagwerker begonnen. Het is een onderdeel van onze bedrijfscultuur. We zien dat studenten later bij ons komen solliciteren, omdat zij een goede stagetijd bij NAWI gehad hebben. De vrijheid, uitdaging, volop mogelijkheden en goede begeleiding worden door de studenten erg gewaardeerd.

Stageplekken voor studenten van het MBO, HBO en de universiteit
De MBO studenten weten de weg naar NAWI inmiddels goed te vinden en ook HBO en universitaire studenten bieden wij interessante opdrachten. Theo Lendering, HRM Manager van NAWI, geeft aan: “Als studenten nieuwsgierig zijn geworden naar een stage bij NAWI, kunnen ze vrijblijvend contact opnemen via of telefonisch contact opnemen”.

Praktijk -en ontwerpopdrachten
De studenten zijn werkzaam binnen de hele organisatie vertelt Theo. Dit schooljaar is redelijk uniek omdat we met 13 stagiaires en BBL leerlingen zijn begonnen”. De MBO studenten krijgen praktijkopdrachten en werkzaamheden die aansluiten bij hun opleiding. De studenten van het HBO en universiteit krijgen ontwikkelings- en ontwerpopdrachten. Deze opdrachten kunnen in de praktijk uitgewerkt kunnen worden en zullen wellicht toegepast gaan worden in projecten.

Bedrijfsschool
NAWI is een erkend leerbedrijf en leidt elk jaar een tiental stagiaires en BBL studenten op voor verschillende studierichtingen. Op dit moment onderzoekt NAWI of het mogelijk is om een bedrijfsschool op te richten waar binnen bestaande en nieuwe medewerkers de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.

NAWI
NAWI ontwikkelt, produceert en onderhoudt voor de voedingsmiddelenindustrie kwalitatief hoogstaande slachtlijnen, snijlijnen en logistieke oplossingen, inclusief warehousing. Dankzij jarenlange ervaring en gedreven medewerkers, kan NAWI betrouwbare en praktische producten leveren die voldoen aan specifieke klanteisen- en wensen De oplossingen van NAWI zijn compleet, inclusief elektrische installatie en automatisering. Meer informatie is te vinden op: www.nawi.nl.